{CINTAKU dan Cintanya KUPU-KUPU..}


kupu-kupu tidak bercinta kecuali hanya dengan yang menjadikan-NYA. Kupu-kupu akan beristighfar kepada pencipta-NYA saban waktu, tanpa sedetik lara kepada kehidupan dunianya atau terleka kepada bunga dan kupu-kupu jantan yang tidak penat-penat menghambat.
Dari Abu Hurairah r.a katanya, Rasulullah s.a.w bersabda: "Sesungguhnya ALLAH TA'ALA berfirman pada Hari Kiamat kelak; mana orang-orang yang saling mencintai kerana keagungan-KU? Hari ini KU-naungi mereka, di mana tidak ada naugan yang lain selain naugan-KU."


Ambillah iktibar dari keutuhan cinta ini.Ia kekal abadi dan amat suci. Cinta ALLAH yg Maha Percinta itu tidak memilih siapa,rupa,gaya dan bagaimana keadaanya.Cinta-NYA boleh direbut oleh sesiapa saja,cinta yg tidak pernah luput walau sesaat malah berkekalan terus.
kupu-kupu telah mendapat nikmat cinta ALLAH. Serangga kecil itu telah menyatakn rasa kesyukurannya sebagai mana difirmankan sendiri oleh ALLAH. Ia insan kerdil yg tidak memberi kerosakan kpd alam,tetapi taubatnya melebihi insan berakal. Tidakkah aku rasa perlu bertindak melebihi kupu-kupu sedangkan nikmat yg aku kecapi dari ALLAH tidak terhitung banyaknya?.0 comments:

Post a Comment